Kasze

Kasza manna

  • gramatura 5 kg, 10 kg, 15 kg, 25 kg, 50 kg, 100 kg
  • wartosć odżywcza w 100 g
    • Wartość energetyczna 1447 kJ / 353 kcal
    • Białko 8,7 g
    • Błonnik 2,5 g
    • Węglowodany 77 g
    • Cukry 0,1 g
    • Tłuszcze 1,3 g
    • Kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
    • Sól 0,01 g

opis

Kasza manna – wyrabiana z ziaren pszenicy. Jest pierwszą kaszką z glutenem w diecie niemowlaka, stosowana również w przebiegu chorób przewodu pokarmowego i w diecie o obniżonej zawartości błonnika pokarmowego. Ma łagodny smak i wiele zastosowań w kuchni, jako samodzielna potrawa lub składnik wiążący do ciast, budyniów, przetworów mięsnych i zup. Idealnie sprawdza się w delikatnych owocowych deserach.

udostępnij produkt

Pobierz katalog

Zapoznaj się z naszymi produktami