Strączki

Fasola Piękny Jaś

  • gramatura 5 kg, 10 kg, 15 kg, 25 kg, 50 kg, 100 kg
  • wartosć odżywcza w 100 g
    • Wartość energetyczna 1329 kJ / 315 kcal
    • Białko 21 g
    • Błonnik 16 g
    • Węglowodany 62 g
    • Cukry 2,7 g
    • Tłuszcze 1,6 g
    • Kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
    • Sól 0,05 g

opis

Fasola jest jedną z najczęściej uprawianych roślin strączkowych. Dzięki wysokiej zawartości białka, często jest jego podstawowym źródłem w dietach wegetariańskich. Zawiera fitoestrogeny, wykorzystywane w medycynie i kosmetologii, które łagodzą objawy menopauzy, poprawiają stan zdrowia i przedłużają młodość. Fasola zawiera witaminy z grupy B oraz A i E, a także potas i kwas foliowy. Nasiona fasoli to też doskonałe źródło błonnika, przyczyniającego się do usprawnienia funkcjonowania układu pokarmowego. W kuchni fasola znajdzie wiele zastosowań jako składnik zup, gulaszów, farszów, pasztetu i ciast.

udostępnij produkt

Pobierz katalog

Zapoznaj się z naszymi produktami