Strączki

Fasola czerwona

  • gramatura 5 kg, 10 kg, 15 kg, 25 kg, 50 kg, 100 kg
  • wartosć odżywcza w 100 g
    • Wartość energetyczna 1113 kJ / 272 kcal
    • Białko 19 g
    • Błonnik 37 g
    • Węglowodany 37 g
    • Cukry 6,9 g
    • Tłuszcze 1,6 g
    • Kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
    • Sól 0 g

opis

Fasola czerwona nazywana jest również nerkowatą ze względu na jej kształt. Tak jak pozostałe odmiany jest bogatym źródłem białka i wielu niezbędnych mikroelementów. Dzięki ciemnoczerwonej barwie znajduje szereg zastosowań w kuchni, szczególnie w daniach meksykańskich. Doskonale sprawdzi się też jako składnik zup, sałatek i past.

udostępnij produkt

Pobierz katalog

Zapoznaj się z naszymi produktami