Inne

Bułka tarta

  • gramatura 5 kg, 10 kg, 15 kg, 25 kg
  • wartosć odżywcza w 100 g
    • Wartość energetyczna 1495 kJ / 353 kcal
    • Białko 13 g
    • Błonnik
    • Węglowodany 70 g
    • Cukry 4,7 g
    • Tłuszcze 1,7 g
    • Kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
    • Sól 1,7 g

opis

Bułka tarta powstaje wskutek zmielenia bądź starcia suchego pieczywa. Stosowana jest najczęściej jako składnik panierek. Używa się jej również do posypywania formy na ciasto, co zapobiega przywieraniu. Dodatek bułki tartej zwiększa gęstość i spoistość potraw. Ze względu na wysoką higroskopijność powinna być przechowywana w suchym miejscu.

udostępnij produkt

Pobierz katalog

Zapoznaj się z naszymi produktami